Szakmai bemutatás

 

I. Intézményünk szervezeti bemutatása

Stúdiónk 1992 óta működik a magyar felnőttoktatás élvonalában.

Intézményünk minőségpolitikájának legfontosabb alapelve a minőségi oktatás. Ennek szellemében az Euroteam Stúdió 1994 óta tagja a Felnőttképzők Szövetségének és rendelkezik annak minősítésével, illetve 2014-től bevezettük az FVSZ új, akkreditált Minőségbiztosítási Rendszerét. 2002-től 2014-ig akkreditált intézményként működtünk, a jelenleg hatályos jogszabályok szerint pedig engedélyezett felnőttképzési intézményként végezzük tevékenységünket.

Intézményünk 1993 óta áll kapcsolatban a Fővárosi és Pest Megyei Munkaügyi Központokkal és 2015-ig minden évben sikeresen vett részt az általuk kiírt pályázatokon. Az elmúlt években részt vettünk közalkalmazottak illetve köztisztviselők átképzésében és az Új pálya programban is, melyeknek keretében nyelvvizsgára felkészítő csoportokat indítottunk az e körből elbocsátott vagy felmentési idejüket töltő jelentkezők részére. 2013-ban a „Tudásod a jövőd” TÁMOP 2.1.2. programban indítottunk országszerte nyelvi és informatikai tanfolyamokat.  2014/2015-ben az OFA Nkft. „Diplomamentő” programjának keretén belül folytak képzéseink.

Nyelviskolánk egyik legnagyobb vonzereje, hogy székhelyünk és egyben oktatási helyszínünk Budapest központjában, a Belvárosban, jól megközelíthető helyen található.

Intézményünknek egy tulajdonosa van, aki a stúdióvezetői munkát végzi, szakmai vezetőnk és az ügyfélszolgálat irodavezetője dolgoznak vele a mindennapokban. Oktatói gárdánk 20 főből áll, ez a létszám a megrendelések növekedésével vagy csökkenésével változik, de szükség esetén állandóan rendelkezésre áll. Az elmúlt években képzéseinket országosan több helyszínen is folytattuk, ezek közül a legnagyobb megrendelést adó két fő megyében telephelyet is működtetünk. (9027 Győr, Ipar u. 51/A.;  8623 Balatonföldvár, Spúr István u. 4/A) Telephelyeinken külön ügyfélszolgálatunk üzemel helyi ügyintézők alkalmazásával.

II. Intézményünk képzési palettája

Intézményünk elsősorban nyelvi és informatikai képzéseket végez, melyek közül nyelvi képzéseink a legtöbb esetben államilag elismert nyelvvizsgával zárulnak. Minőségi munkánknak köszönhetően, képzésenként 80-95% közötti a sikeres nyelvvizsgák aránya.
Közelmúltban lezárult képzéseink az OFA Diplomamentő programjának keretében valósultak meg. Ez 16 csoportot jelentett 165 fő részére. A tanfolyamok végén a képzettek 90%-a tett sikeres B2 szintű angol nyelvvizsgát, mely az egész Diplomamentő program tekintetében kiugró eredménynek számít.

Iskolánk 24 éves tapasztalattal rendelkezik a foglalkoztatást segítő támogatott képzések lebonyolításában, ezirányú tapasztalatunknak tudható be, hogy képzéseinken a lemorzsolódási arány összességében elenyésző.

Fent részletezett támogatott, pályázati megrendeléseken túl, iskolánk vállalati megrendeléséket is teljesít, céges oktatást folytatunk több helyszínen. Blended learning programunkban a tananyagot úgy állítjuk össze, hogy kifejezett hangsúlyt kap az a kommunikációs nyelvtudás, amely szükséges és elvárt a nemzetközi cégek irodáiban.

A piaci igényeket is igyekszünk kielégíteni, kiscsoportokban általános és vizsgafelkészítő képzéseket  indítunk.

III. Egyéb szakmai tevékenységünk

Nyelviskolánk kiemelt vizsgahelye a veszprémi Pannon Egyetem PANNON Nyelvvizsga Központjának, valamint vizsgákat szervezünk az ELTE ITK ORIGÓ nyelvvizsgarendszerében is. Büszkék vagyunk arra, hogy a Pannon Vizsgahelyek közül, országos viszonylatban is egy-egy vizsgaidőszakban nálunk van a legtöbb vizsgázó.

Intézményünkben már nemzetközi nyelvvizsga is letehető. A TOEIC teszt az angol nyelvi kommunikációs képességet méri mindennapi élethelyzetekben valamint multinacionális munkahelyi, irodai környezetben.